“Aan het werk”

En nu is het tijd om in je handen te spugen en met de hark te zwaaien. Het begon vroeg in de ochtend om 8.00 uur: 12 leden van de golfclub, allemaal met veel spieren onder hun poloshirt, gaven gehoor aan de oproep (“stille post”) om verschillende delen van de afzonderlijke fairways schoon te maken. Bladeren, struiken, kaal hout en zelfs een paar “gemiste golfballen” werden allemaal achtergelaten, alles werd naar buiten geharkt, verzameld en gestapeld. Pierre Joest, een gepassioneerd golfer en ook een gepassioneerd verzorger van de green, fairway en omgeving, stak natuurlijk een handje toe en begeleidde de schoonmaakoperatie met professionele en behulpzame tips, net als het hele greenkeepersteam. Tussendoor was er een snack en, na het succesvol afronden van het werk, een stevige en heerlijke verrassing om 15.00 uur ’s middags. Wie dat wilde, kon het combineren met een vers getapt landelijk biertje. Conclusie van het werk in en voor het kreupelhout: het ding vraagt om herhaling.

In ieder geval: dankzij de hardwerkende handen van onze golfleden.

Fotolijn: Vrouw en man met hark

Let’s go: De vrijwillige en hardwerkende handen van de golfers zorgden met kracht voor heldere omstandigheden in het kreupelhout.

Fotolijn: Bedankt! Dit zijn de sterke en behulpzame leden die met de hark zwaaiden en zo zorgden voor betere speelomstandigheden op neuralgische punten op verschillende fairways.

Helaas zijn niet alle helpers gefotografeerd.

 

Fotolijn: Voor – na: aangeharkt en verzameld. De flanken van de fairways zijn weer helder en zichtbaar.

Foto’s: P. J.